Dimenzió #28

Túl a horizonton - Egyedül vagyunk?

(irodalom, sci-fi, paratudomány)

                ''BEBASZOV ÉL?ď0

  (Andrej Pilev a neves állatkonfigurálási szakértő munkájáról beszél)

  "Azt  a  különös napot is a csirkeólban töltöttük munkanapként a
novoszibirszki bázison 1966. november 3-án. Napi kisérleti feladatunkként a
csirkéket próbáltuk a falra ragasztani vagy a rácshoz rögzíteni. Mindkét
munkálattal komoly gondunk akadt. Ugyanis a csirkét a falra ráragasztani
szinte lehetetlen, mert sem a csiríz sem egyéb ragasztó nem tudja elég
erősen rögzíteni. Emellett a csirke nagyon vad állat. Állandóan kapálózik.
Nos, a helyzet egészen más azoknak a falaknak esetében, amelyeket előzőleg
megtisztítanak, befestenek, vagy olyan kis polcokkal látnak el, amelyek a
csirke tartását biztosítják. Ilyen esetekben a kutatónak könnyű a dolga.
Egy-két  jól  kimért  mozdulat,  s a csirke már ott virít a falon
odacellukszozva. A csirke ilyen helyzetben is kifejthet bizonyos aktivitást,
pl. énekelni próbálhat vagy betanítása után jegyet árulhat.

  Egészen más a helyzet a rács esetében, mivel itt a ragasztás, a lukacsos
felület gyengébb tapadási lehetőségeiből fakadóan csökkentett, ezért a
szakemberek inkább az olvasztást javasolják. Az ugráló test rögzítését a
melegítés  követi.  A melegítést egyenletesen kell végezni valamennyi
testrészt illetően, mert ellenkező esetben, vagyis az egyes részek hidegen
hagyásakor azok felszabadulhatnak, önállóan leválva megtámadhatják vagy

     
elcsábíthatják az éppen vele dolgozó személyt. Mi a hagyományos eljárást használjuk, vagyis a csirkének a felváltott áramütési és fazekas melegítési módját. A folyamat végezetével a rácsra pneumatizált test tetszés szerint bevonható pörköltcukorral, kátránnyal vagy keksszel a dekorációs és funkcionális felhasználástól függően." Néhány nappal később arra járt Andrej Bebaszov aki a megmaradt csirkemaradványokat a rácsokkal és tapétával együtt ellopta, s átszökött Finnországba, ahol konyhaművészeti újdonságként akart túladni a cuccon. Sajnos csak egy csoportszex bulira hívták a helyi vegetariánusellátó futárszolgálat helyett tévedésből, ahová érkeztekor az őt már jól ismerő Lopovljev igencsak megverte és az önkényesség konyhamalacának használta.
Másnap Bebaszov elhúzott a kikötőbe paksamétájával, melybe időnként kiadósakat okádott a kimerítő buli után, s az első rakodóhajón húzta meg magát. A hajó útnak indult, s a huncut Bebaszov hamarosan újra előbújt és kereskedni próbált a már továbbfogalmazódott kísérleti anyagával, ezúttal abroszként próbálva értékesíteni a kínai matrózoknak. Azok, sajnos félreértve Bebaszov humánus közeledését olyan részletesen feltörölték vele a fedélzetet, hogy megsajnálta, hogy valaha is elhagyta a kísérleti laboratóriumot. Ami a legrosszabb, ahogyan teltek-múltak a hetek, a legénység a Petruska nevet adományozta neki s rákényszerítette, hogy kínai hastáncokat járjon drótparókával a fején a rakodótér micimackócsomagjai tetején. Szerencséjére Xiü, a melák kapitány beleszeretett, s azután már
csak az ő kabinjában kellett a házvezetői és házastársi teendőket elvégeznie, beleértve Xiünek azt a kellemetlen igényét is, hogy a kapitányt minden este kinzószerelésben kellett kutyusként megtámadnia és összeharapdálnia. Igen megviselt lett Bebaszov mire Dél- Afrika partjaihoz értek, de ugyanakkor már annyi pénzt sikerült összekártyáznia a csapdlecsacsit alig ismerő kínai legénységtől, hogy meg tudott lógni, s egyből a johannesburgi feketepiacra rohant üzletelni. Sajnos oda nem jutott el, mert félúton a hirhedt Gabu Mabu törzs rabul ejtette s látva furcsa összedrótozott fejét és összerúzsozott száját az ördög varázslójának gondolva egy igen kellemetlen gödörbe zárták, ahol szegény Bebaszov csak a zsebeiben maradt rúzsokkal és szemhéjfestékekkel csirkepaksamétájára rajzolgatva tengethette napjait.
Amikor az argentín szafaricsoport tévedésből a szürkehörcsögök helyett a Gabu Mabu törzs valamennyi tagját lőtte halomra újra előkerült Bebaszov, s az argentín bandafőnök hatéves feleségének egyből elnyerte kegyeit, aki a művész drótimidzsébe beleőrülve azonnal az ő előkelő házába hozatta. Bebaszov végre egy kicsit megnyugodhatott, a pincéjükben néhány láda vodkára talált, amelyeket igen nagy sebességgel magáévá tett. Amikor a többnapos kóma után Bebaszov magához tért, láthatta, hogy bennszülöttek százai imádkoznak a ház előtt s nagy üdvrivalgással fogadják feleszmélését. Hánynia kellett, s keresni kezdte a már olyannyira megkedvelt paksamétát, de nem találta sehol. Sebaj, gondolta, s a falon pihenő tigrisbőrt ajándékozta meg esszenciájával.
Amikor a kis, kegyetlenül kövér hatmellű feleség berohant a nyögéseket hallva, lassan megsimogatta és elmondta, hogy képeit egy jótékonysági árverésen már el is adta, s cserébe egy tigrismintájú bőrszerelést szerzett neki. A szája annyira büdös volt, hogy Bebaszov úr nem tudta abbahagyni fárasztó tevékenységét, s csak félig-meddig tudta felfogni, hogy a paksaméta már a berlini antropológiai múzeum titkos anyagai között van különös megfigyelés alatt, s a világ valamennyi jelentősebb és befolyásosabb bűnszövetkezete azon tanakodik, hogy hogyan csenje el az Inka Kristály-ként közismertté vált kibogozhatatlan anyagösszetételű anyag lapjait, mely pillanatnyilag Az Ismerjük meg a festészeti technikákat c. kiállítás központi darabjaként áll a múzeum Központi aulájában. Bebaszov néhány nappal később magához tért, egy ivópárbaj keretében a halálbaüldözte az argentín gengszterkirályt, feleségül vette a hatmellű minidisznót s szülinapjára hat újabb mellel ajándékozta meg őt, aki immár az egyetlen tizenmellű Bajszos királynője lett az országnak. Bebaszovot az ezt követő első áldemokratikus választásokon megválasztották elnöküknek, aki az ország aranytartalékaiból megvásárolta a világ legjelentősebb gyógyszergyárait. Sajnos, számtalan irányított kisérlet, próbálkozás és kutatómunka eredményeként sem sikerült az Inka Kristály-hoz hasonló anyagot többé előállítani, ami miatt Bebaszov identitászavarban kétségbeesetten tengeti napjait. Mégis, mindenkit megnyugtathatunk: Bebaszov él!!!!!!!! dr. Máriás ('
'drmarias@swoffice.datanet.hu)
Google
 
Web iqdepo.hu
    © Copyright 1996-2023
    iqdepo / intelligence quotient designing power - digitális kultúrmisszió 1996 óta
    All rights reserved. Minden jog fenntartva.